Vertrouwenspersoon en klachtenregeling Dushi Huis

Wij doen onze uiterste best om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je niet tevreden bent over ons of onze dienstverlening. Dat willen we graag weten, zodat we ervan kunnen leren en verbeteringen kunnen doorvoeren.

Zit je ergens mee en wil je erover praten?

Het beste is om dan eerst over jouw klacht/knelpunt/probleem te praten met de betrokken personen. Wanneer je dat niet kunt of wilt, kun je contact opnemen met de vertrouwenspersoon. In elk Dushi Huis is voor de jeugdigen een onafhankelijke vertrouwenspersoon. Die kan jou helpen en advies geven. Samen zoeken jullie naar een oplossing. Lukt dat niet, dan kan de vertrouwenspersoon je helpen bij het indienen van een formele klacht. Een gesprek met de vertrouwenspersoon is niet verplicht. Je kunt ook direct een klacht indienen bij de klachtencommissie.

Vertrouwenspersonen

Onze vertrouwenspersonen zijn van het landelijke Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang. Dit adviespunt is bedoeld voor kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met jeugdzorg en daar vragen over hebben.

  • Vertrouwenspersonen staan voor je klaar met informatie, advies of ondersteuning.
  • Een vertrouwenspersoon kan meegaan naar gesprekken met de gemeente of een hulpverlener.
  • Ook kan een vertrouwenspersoon helpen met het indienen van een klacht bij een klachtencommissie of bij het bezwaar maken bij de gemeente.

Ondersteuning door de vertrouwenspersoon van Jeugdstem/Adviespunt Zorgbelang is gratis.

Jeugdstem is een zelfstandige stichting, de vertrouwenspersonen zijn niet in dienst van Dushi Huis.

Hoe kom je in contact met de vertrouwenspersoon?

  • Bel gratis naar 088 – 555 1000
  • Chatten met een vertrouwenspersoon kan via www.jeugdstem.nl De chat is open van maandag tot en met donderdag van 16.00-20.00 uur en op vrijdag van 15.00-17.00 uur.

Klachtenregeling Dushi Huis

Klachten kunnen over van alles gaan: over slecht eten, een gebrekkig gebouw, over huisgenoten, maar ook over iets wat de volwassenen en medewerkers in het Dushi Huis doen, of niet doen. Een klacht gaat dus over iets waarvan jij vindt dat het niet goed is en waarvan jij last hebt. Wij doen ons werk zo goed mogelijk, toch kan er soms iets misgaan. Hier willen we van leren en daarom hebben we geregeld dat je met je klacht bij deskundige hulp terechtkunt.

Klachtencommissie: hoe zij werken

In de klachtencommissie zitten twee mensen die niet in dienst zijn bij Dushi Huis, maar die wel bekend zijn met jeugdzorg. Het is een onafhankelijke commissie. Jouw bericht komt rechtstreeks terecht bij de voorzitter van de klachtencommissie, zonder tussenkomst van iemand van Dushi Huis. Behandeling van een klacht is gratis. Dit zijn de stappen:

  • De commissie behandelt de klacht zeer vertrouwelijk en houdt de klacht geheim.
  • De leden van de commissie zullen met jou, maar ook met medewerkers van Dushi Huis praten om goed te begrijpen wat de klacht inhoudt.
  • De klachtencommissie komt met een uitspraak en een advies aan het bestuur van Dushi Huis.
  • Jij hoort daarna wat Dushi Huis met het advies doet.
  • Alle betrokkenen bij de klacht krijgen daarover bericht.

Hoe dien je een klacht in?

Dat is heel eenvoudig. Stuur een e-mail naar klachtencommissie@dushihuis.nl Denk eraan om in je e-mail aan te geven:

• Je voor- en achternaam;
• Jouw e-mailadres;
• Telefoonnummer;
• In welk Dushi Huis je woont of dat je ouder/pleegouder/verzorger bent van een jongere van Dushi Huis.

Beschrijf daarna wat je klacht is en over wie het gaat. Hoe duidelijker het je lukt je klacht te beschrijven, hoe makkelijker het voor de klachtencommissie is om je verder te helpen.
De klacht wordt rechtstreeks door de voorzitter van de klachtencommissie ontvangen.

Van de klachtencommissie krijg je binnen enkele werkdagen bericht dat jouw klacht ontvangen is. Binnen twee weken zal de klachtencommissie verder inhoudelijk contact met je opnemen.